Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

23 juni 2018 | 23:30

"The Terror" blir en antologiserie och får en ytterligare säsong

Skräckminiserien "The Terror" blev en sådan succé att AMC nu valt att göra om den till sin första antologiserie - för att kunna beställa fler avsnitt.
Jag hyllade den första säsongen av AMC:s skräckserie "The Terror" här på MovieZine för några månader sedan. Då var tanken att det bara skulle bli en säsong av "The Terror", vilket också var namnet på ett av de skepp som frös fast i de hänsynslösa isarna. 
 
Variety har under helgen däremot lyckligtvis rapporterat om att AMC ska ha bestämt sig för att göra om "The Terror" till en antologiserie. Varje ny säsong kommer med andra ord att bli helt fristående från den föregående. Den andra säsongen kommer att skapas av Alexander Woo ("True Blood") och Max Borenstein ("Kong: Skull Island", "Godzilla"), med Woo som seriens nya showrunner.
 
 
Under den andra säsongen kommer vi att lämna kylan för värmen i södra Kalifornien, där de japan-amerikanska interneringslägrena under det Andra världskriget kommer att få agera läskig skådeplats. Precis som den första säsongen, som delvis är inspirerad av verkliga händelser, kommer viss faktisk historia att ligga i grunden. Under det Andra världskriget tvingades drygt 100 000 amerikanska medborgare, med japansk härkomst, att sälja alla sina tillhörigheter och interneras - något som den amerikanska staten senare har fått be om ursäkt för.
 
Det ska bli intressant att se hur "The Terror" fungerar som en antologiskräckis - och hur mycket fiktiv skräck som seriens nya showrunner kommer att inkludera i den nya säsongen. Den första säsongen går här i Sverige att ta del av hos Amazon Prime.
 
Kommer du att fortsätta titta på "The Terror"? Kommentera gärna nedan!
| 23 juni 2018 23:30 |