Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

15 januari 2014 | 22:01

"The Strain": Glöm vampyrsex!

Guillermo del Toros kommande FX-serie kommer vara garanterat sexfri. När det kommer till vampyrerna.

Detta meddelade "The Strains" executive producent Carlton Cuse ("Lost") under de pågående TCA-pressdagarna.

- Det förekommer sex i serien men vampyrerna själva har det inte, gjorde Cuse klart för det samlade pressuppbådet.

- Det här är inte glittrande, grubblande snubbar med huggtänder och romantiska problem, utan vampyrer - eller för att använda det rumänska ordet: strigoi - som är riktigt otäcka varelser, sade Cuse.

Han påstod också att "The Strain" tar ett "originellt, nytänkade grepp på vampyrmytologin".  

- En av anledningarna till att jag vill jobba med Guillermo är för att jag tycker att han är en sån visionär när det kommer till att skapa monster och fantasivärldar. Varelserna du kommer få se skiljer sig från allt annat du sett förut, sade han.

"The Strain" är som MovieZine tidgare skrivit om, baserad på en trilogi skriven av Guillermo del Toro och Chuck Hogan. Corey Stoll från "House of Cards" har huvudrollen som Ephraim Goodweather, virolog hos det amerikanska smittskyddsinstitutet, som får hela sin världsbild ställd på ända när ett - vad det verkar - vampyrvirus bryter ut i New York.

Hogan och del Toro skrev piloten som del Toro också regisserat. Cuse fungerar både som exekutiv producent och showrunner.

Cuse tror att "The Strain" får tre till fem säsonger och avslöjade att den första säsongen täcker hela första boken. Sen finns det utrymme för konstnärlig frihet i de nästföljande omgångarna.

I juli är det premiär i FX.

Källor: TVLine och Zap2it.

| 15 januari 2014 22:01 |