Serie

Skribent

MovieZine

27 juni 2020 | 11:50

"The Simpsons" och "Family Guy" byter ut röstskådespelare

De animerade serierna tar ställning: "Vita skådespelare ska inte längre spela icke-vita karaktärer".
Black Lives Matter-protesterna, och den följande debatten om rasism och vita privilegier, har lett till en förändring även i tv-världen. De populära tv-serierna "Family Guy" och "The Simpsons" har en ny strategi efter senaste tidens rubriker. Vita röstskådespelare kommer inte längre att användas för att spela svarta rollfigurer.

"Family Guy"-skådespelaren Mike Henry meddelade under gårdagen att han tar farväl av Cleveland Brown, en karaktär han spelat sedan 1999.

"Det har varit en ära att spela Cleveland i 20 år. Jag älskar karaktären men färgade personer borde spela färgade personer. Därför lämnar jag rollen", skrev Henry på Twitter.
 
 
Kort därefter meddelade "The Simpsons" sin nya policy till Deadline: "Hädanefter kommer vi inte längre ha vita skådespelare som icke-vita karaktärer."

I "The Simpsons" har vi bland annat kunnat höra Harry Shearer i rollen som Dr. Julius M. Hibbert, och Hank Azaria som Apu, en rollfigur som fått mycket kritik under de senaste åren. I januari i år meddelade Azaria att han slutar spela Apu.

Beslutet kom samma vecka som Kristen Bell lämnar sin roll i animerade "Central Park", och Jenny Slate som hoppar av "Big Mouth". Båda har spelat karaktärer av mixad härkomst.
| 27 juni 2020 11:50 |