Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

17 januari 2020 | 22:15

Hank Azaria slutar göra Apu-rösten i "The Simpsons" efter kritiken

Efter att ha gjort rösten som Apu i 30 års tid är det nu oklart om karaktären kommer tillbaka - men i så fall blir det med en annan röstskådespelare.
Det har under de två senaste åren debatterats huruvida "The Simpsons"-karaktären Apu varit en rasistisk stereotyp av amerikaner med rötterna i Indien. Inledningsvis ville man från "The Simpsons"-sidan inte kommentera problemet, sedan gjorde man ett enligt många halvhjärtat försök att slå ifrån sig kritiken (klippet nedan), men nu har seriens skapare tillsammans med Hank Azaria bestämt sig för att han inte kommer att fortsätta göra rösten som Apu.
 
- Allt vi vet i nuläget är att jag inte kommer att göra rösten mer, förutom om det går att göra någon slags övergång till något annat. Vad de kommer att hitta på med karaktären är deras [skaparnas] beslut, det är upp till dem och har inte bestämts ännu. Det vi har kommit överens om är att jag inte kommer att göra rösten mer, förklarade Azaria för Slashfilm under veckans TCA-framträdande.
 
 
Det är med andra ord inte klart om vi kommer att få se Apu alls i de kommande säsongerna av "The Simpsons", men en enkel lösning är exempelvis att en röstskådespelare från Indien plockas in och att man bara skriver ett skämt om hur karaktärens röst förändrats. Azaria kommer fortfarande vara en del av "The Simpsons" eftersom han även gör rösterna åt bland andra polischef Wiggum, Moe, Carl och Duffman - vilket han gjort i 660 avsnitt av den populära komediserien hittills.
 

Läs också: "The Simpsons" förlängs med två nya säsonger - för sista gången?

 
Tycker du att "The Simpons"-gänget tar rätt beslut med att inte låta Azaria göra Apu-rösten längre? Kommentera gärna nedan!
| 17 januari 2020 22:15 |