Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

17 januari 2018 | 10:15

"The Shannara Chronicles" läggs ned av Spike efter två säsonger

När tv-kanalen Spike inom kort försvinner och blir en del av Paramount Network, får inte "The Shannara Chronicles" följa med - utan läggs ned.
"The Shannara Chronicles" har lagts ned av Spike, bekräftade Deadline under natten. Den första säsongen av serien visades hos MTV, medan den andra flyttades över till Spike - båda kanalerna ägs av mediekoncernen Viacom som är mitt uppe i en omstrukturering och inom kort kommer att byta namn till Paramount Network. Men "The Shannara Chronicles" får inte en fortsättning hos Paramount Network.
 
Sonar, studion som producerar serien från Nya Zeeland, och seriens producenter meddelar däremot att de nu aktivt letar efter en ny distributör att ta över efter MTV och Spike. Frågan är om det finns någon annan distributör som är sugen på att bli den tredje kanalen, på tre säsonger, att ta över projektet. 
 
 
Även om "The Shannara Chronicles" i grund och botten är en ungdomsserie, finns det en hel del att hämta även för vanliga fantasyfans. Jag hoppas att seriens skapare lyckas hitta ett nytt hem inför den tredje säsongen - även om mycket tyder på att det här markerar slutet för "The Shannara Chronicles" fortsatta existens.  
 
De två första säsongerna av "The Shannara Chronicles" finns att se hos HBO Nordic. Har du givit serien en chans ännu - vad tyckte du? Kommentera gärna nedan!
| 17 januari 2018 10:15 |