Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

4 juli 2016 | 16:00

"The Shallows"-regissören Jaume Collet-Serra rekommenderar 5 skräckisar

Har du sett dem?
Jaume Collet-Serra är aktuell med haj-thrillern "The Shallows" med Blake Lively i huvudrollen, och nu har han i en IndieWire-artikel rekommenderat 5 skräckisar som han tycker att du bör se. Om ni minns så gjorde även "The Witch"-regissören Robert Eggers samma grej, vilket vi också skrev om, men ny regissör, nya skräckisar att kolla in!

Här är listan:

“Timecrimes”
- Tidsresefilmer är ett omöjligt pussel att lägga, men "Timecrimes" excellerar i det. Vigalondo (regissören) förenklar ett väldigt komplext ämne och väver in det i ett narrativ som får dig att sitta som på nålar. Om man lägger till faktumet att inga specialeffekter används så blir det ännu mer imponerande.

“The Chaser”
- Den här mörka thrillern är ett måste. Du ser den en gång, och sedan stannar den i ditt minne.

“Dream Home”
- Dream Home är ett oväntat mästerverk. Den innehåller några av de mest originella dödsscenerna jag någonsin sett. Ett väldigt vanligt begär till att lyckas och bli något mer än man är gör en ärlig och hårt arbetande person till en mördare. Det här är en av de där filmerna som man berättar för sina vänner om.

“Faces of Death”
- Under min tonårstid så var det här en "guilty pleasure" för mig. Jag kommer ihåg att jag skämdes när jag hyrde filmen. Eftersom att den släpptes innan internet kom så fungerade den som den ultimata källan för groteska saker. Även om vissa saker i filmen såklart är fejk så anser jag att den är ett måste att se för alla skräck-fans.

“We Are What We Are”
- Den här filmen följer en mexikansk familj och den är gjord på ett väldigt realistiskt vis. Den bygger upp atmosfären så du lär dig att gilla karaktärerna, innan du inser att de är monster. Som tittare ger det dig blandade känslor. Du går från att identifiera dig med dem till att bli fullständigt chockad över vad så "normala" människor kan göra.

Blev du sugen på att se någon av filmerna? Eller har du sett någon av dem som du kan rekommendera? Kommentera gärna!
| 4 juli 2016 16:00 |