Dream Home 2010

Skräck
Hong Kong
96 MIN
Dream Home poster

Synopsis

Cheng är en ung kvinna som ägnar all ledig tid åt sin yngre bror och sjuke far. Hennes livslånga dröm är att få äga en fin lägenhet – en dröm hon är villig att göra allt för att uppnå. Dream Home lånar flitigt ur slashergenren och bjuder på mycket blod och gore men nyanserar det blodröda bildspråket med en samhällskritisk ton.
Ditt betyg
1.9 av 8 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Andreas Samuelson

27 november 2010 | 14:32

Brutal våldsorgie för fans

Vill man se brutal film så är kombinationen splatter och asiatisk thriller perfekt. I den här udda filmen från Hong Kong så har Cheng, en ung kvinna som växt upp i fattiga kvarter och sjuk familj, kämpat sig uppåt på samhällsstegen och är fullständigt besatt av att få sin drömlägenhet i ett stort hyreshus.

När hon lyckas skaffa pengar till insättningen så faller köpet igenom ändå och hon inser att hon är tvungen att ta till drastiska - och våldsamma metoder - för att förverkliga sin dröm om boende.

Filmen hoppar fritt fram och tillbaka i tid och till en början kan det vara svårt att hänga med men den här glatt slasherfilmsinspirerade våldsorgien har faktiskt en hållbar, konstruerad och samhällskritisk historia - och gott om brutalt blodiga, utstuderade mordscener, för dem som gillar sådant.

Filmens offer och deras sidohistorier blir ibland väl utdragna (speciellt inslagen av sex och naket) och den ironiska upplösningen faller bort lite men för genrefans är det skön underhållning för stunden.

| 27 november 2010 14:32 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Dream Home
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu