Dream Home (2010)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Cheng är en ung kvinna som ägnar all ledig tid åt sin yngre bror och sjuke far. Hennes livslånga dröm är att få äga en fin lägenhet – en dröm hon är villig att göra allt för att uppnå. Dream Home lånar flitigt ur slashergenren och bjuder på mycket blod och gore men nyanserar det blodröda bildspråket med en samhällskritisk ton.
Visa hela synopsis
Betyg
Läs recension
1.9 av 8 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: DREAM HOME

Brutal våldsorgie för fans

Vill man se brutal film så är kombinationen splatter och asiatisk thriller perfekt. I den här udda filmen från Hong Kong så har Cheng, en ung kvinna som växt upp i fattiga kvarter och sjuk familj, kämpat sig uppåt på samhällsstegen och är fullständigt besatt av att få sin drömlägenhet i ett stort hyreshus.

När hon lyckas skaffa pengar till insättningen så faller köpet igenom ändå och hon inser att hon är tvungen att ta till drastiska - och våldsamma metoder - för att förverkliga sin dröm om boende.

Filmen hoppar fritt fram och tillbaka i tid och till en början kan det vara svårt att hänga med men den här glatt slasherfilmsinspirerade våldsorgien har faktiskt en hållbar, konstruerad och samhällskritisk historia - och gott om brutalt blodiga, utstuderade mordscener, för dem som gillar sådant.

Filmens offer och deras sidohistorier blir ibland väl utdragna (speciellt inslagen av sex och naket) och den ironiska upplösningen faller bort lite men för genrefans är det skön underhållning för stunden.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!

Veckans populära filmer

Visa fler