Film

Skribent

Alexander Svensson

11 april 2024 | 21:15

Glen Powell gör huvudrollen i remake av en Stephen King-klassiker

Edgar Wright sitter i registolen när en King-baserad film från 1987 görs på nytt.
Efter succéer som “Top Gun: Maverick” och “Anyone But You” och med titlar som “Hit Man” och “Twisters” vid horisonten är Glen Powell ett hett namn i Hollywood. Nu har han hittat sitt nästa projekt, i form av en remake på “The Running Man”.
 
“The Running Man” är ursprungligen en bok, skriven av ett annat hett namn i Hollywood: Stephen King. Boken filmatiserades redan 1987 med Arnold Schwarzenegger i huvudrollen. Det är ju dock hemskt länge sedan, åtminstone för Hollywood, så nu är det självklart dags för nyinspelning. I regissörsstolen sätter sig ingen mindre än Edgar Wright, ytterligare ett stort namn, känd för filmer som “Scott Pilgrim vs The World” och “Baby Driver”.
 
Arnold Schwarzenegger hade huvudrollen i 1987 års "The Running Man".
 
Handlingen i “The Running Man” följer Ben Richards, en man i en dystopisk framtidsversion av USA (boken utspelar sig 2025, men givet att vi praktiskt taget är där i verkligheten så är det ingen långsökt gissning att man flyttar fram det hela några decennier i den nya filmen). I syfte att tjäna pengar för att kunna hjälpa sin sjuka dotter så ställer Ben upp i en realityserie där de tävlande har ihjäl varandra, och måste försöka överleva.
 
En remake av "The Running Man" kanske kan göra Stephen King nöjd, då han enligt flera källor ogillar filmen från 1987, som tog sig friheter med källmaterialet och fokuserade på att vara en actionfilm istället för en dystrare berättelse om samhällets förfall. Om Wright och Powell kan koka ihop en version som är närmare boken återstår att se, men Wright har uttalat att ambitionen är att den nya filmen ska bli betydligt mer trogen Kings vision.
 
Nya “The Running Man” produceras av Paramount, och saknar än så länge premiärdatum.
 
Är du taggad på en nyversion av “The Running Man”? Tror du Powell och Wright är rätt val för filmen?
| 11 april 2024 21:15 |