Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

6 december 2023 | 09:30

Edgar Wrights nya filmatisering kommer vara trogen Stephen Kings roman

Den klassiska Stephen King-berättelsen "The Runing Man" har filmatiserats förr. Men den här gången ska det göras rätt.
Snart tre år har gått sedan vi fick veta att Edgar Wright, den makalösa mannen bakom bland annat "Shawn of the Dead" och "Baby Driver", skulle sätta sin stämpel på Stephen Kings "The Running Man". Än finns inget mål i sikte, men projektet är fortfarande på benen.
 
Wright gästade nyligen podcasten "Happy Sad Confused", och Total Film lyssnade. Där berättade regissören om den kommande filmatiseringens status:
 
- "The Running Man" är under aktiv utveckling. Varför är det intressant för mig? Jag gillar filmen [från 1987] men jag gillar boken ännu mer, och de filmatiserade inte riktigt boken. Till och med som tonåring såg jag Schwarzeneggers film och insåg att det här är inte alls som boken.
 
Så när producenten Simon Kingberg kom till Edgar Wright och frågade om han hade något intresse av att göra "The Running Man", var svaret ganska givet.
 
- Jag sa: "Vet du vad? Jag har ofta tänkt att den boken är något som skriker efter att bli filmatiserad". Det betyder inte att det är lätt, men det är något som vi arbetar med. Så mycket kan jag säga.
 
Kinberg har tidigare sagt att han hoppas Wright kan sätta sig i registolen under nästa år.
 
"The Running Man", eller "Den flyende mannen" här i gamla Sverige, skrevs av Stephen King under hans Pseudonym Richard Bachman. Det är en dystopisk skildring av ett framtida USA i ekonomiskt förfall. Historien handlar om en realitytävling där deltagarna jagas av allmänheten över hela världen. Målet? Att döda de tävlande och därmed vinna stora prispengar.
 
Här kan du se trailern till Anrolds klassiker, (löst) baserad på samma historia:
 
| 6 december 2023 09:30 |