Film

Skribent

Richard Hammar

5 april 2017 | 13:00

"The Purge" blir tv-serie när Blumhouse skapar ny tv-studio

En tv-serie baserad på "The Purge"-filmerna har varit under produktion i flera månader nu. Blumhouse Productions gjorde en överenskommelse med ITV Studios och kom på idén att föra konceptet till den lilla skärmen också.
James DeMonaco, manusförfattare och regissör för alla fyra långfilmerna överraskade 2013 när första "The Purge" gick upp på bio. Efter det blev filmerna något av ett kulturellt fenomen bland skräckfilmfans och allmän publik i stort. För närvarande står DeMonaco för övervakning över hela projektet och produktionen för TV, Blumhouse Productions är väldigt angelägna om att stödja serien så gott de bara kan.
 
Den kommande serien kommer att innehålla en helt ny syn på de där tolv timmarna när alla brott blir lagliga i USA.
 
Enligt Deadline har Blumhouse Productions just säkrat 45 procent av företaget ITV Studios, ett samarbete som kommer att resultera i grundandet av sin egna tv-studio. 
 
Jason Blum, VD för Blumhouse Productions, berättar:
 
- Under de senaste åren har vi arbetat med att bygga Blumhouse Television till en självständig studio så att vi kan ha frihet att arbeta med de bästa berättarna och ge de frihet att skapa den bästa mörka genren på TV. Det är en dröm att den dagen är här. Julian Bellamy och hans team på ITV är fantastiska partners och vi kan inte vänta med att sparka igång saker med "The Purge" och "Scure and Hold". Vi är mycket glada över lanseringen av den nya studion och utökningen av vårt samarbete med NBC Universal genom att låta "The Purge"-serien växa till TV. Vi tacksamma för deras otroliga stöd till Blumhouse.
 
Det låter som att Blumhouse har stora planer de kommande åren för skräckgenren på TV och "The Purge" har ett koncept som faktiskt kan funka väldigt bra för tv-rutan. Vi får hoppas på att tv-serien håller samma kvalité som filmerna.
 
Vad tror ni, "The Purge" som tv-serie? Funkar det? 
| 5 april 2017 13:00 |