Film

Skribent

MovieZine

27 november 2019 | 19:45

"The Peanut Butter Falcon" klar för svensk biopremiär

En av festivalårets snackisar kommer nu till Sverige. Se trailern till det hyllade dramat med Shia LaBeouf och Dakota Johnson.
Efter premiären på SXSW Film Festival i våras har "The Peanut Butter Falcon" blivit en av årets stora festival-darlings. Nu är det äntligen klart med en svensk biopremiär.

Filmen berättar om Zak (Zack Gottsagen), en ung man med Downs syndrom, som rymmer från ett sjukhem för att följa sin dröm och träna på den professionella wrestling-skolan med sin stora idol, The Salt Water Redneck (Thomas Haden Church). Efter ett udda händelseförlopp träffar han Tyler (Shia LaBeouf), en småkriminell på flykt, som blir Zaks osannolika tränare och allierade.

Tillsammans upplever de livet, dricker whisky, fångar fisk och Zak lär sig både att simma och skjuta gevär. När Eleanor (Dakota Johnson), en snäll sköterska som anklagas för Zaks rymning, hittar dem övertygar de henne att följa med på deras resa.

Kolla in trailern här:
 
 
"The Peanut Butter Falcon" beskrivs som en modern äventyrshistoria i Mark Twain-anda. Den 20 mars 2020 får vi följa med på äventyret på svenska biografer.
| 27 november 2019 19:45 |