Film

Skribent

Jakob Åsell

29 augusti 2020 | 16:00

"The New Mutants" sågas av kritikerna

Superlåga betyg för den efterlängtade superhjälte-spinoffen.
Efter flera års väntan och ett antal framskjutna premiärdatum är det nu äntligen snart dags för X-Men-spinoffen ”The New Mutants” att gå upp på de svenska biodukarna. De amerikanska kritikerna har redan fått smygkika och att döma av de första recensionerna så tycks de inte direkt överförtjusta i de nya mutanterna.
 
I skrivande stund ligger totalbetyget hos RottenTomatoes, sajten som sammanställer positiva och negativa recensioner, på ynka 24% positiva recensioner, utifrån 29 kritikers omdömen. Publikbetyget är, som så ofta, något generösare med 52% positiva röster.
 
Det tycks inte finnas någon tydlig gemensam nämnare för de negativa omdömena. Många sammanfattar filmupplevelsen någonstans på spektrat mellan medioker och franschisens absoluta bottennapp. The Hollywood Reporters kritiker beskriver filmen som generisk och inte speciellt läskig, men ger samtidigt den unga skådespelarensemblen beröm.
 
B7108ee238b64a5229abb469cb4b27a5 the new mutants new mutants dtlr2 mktg stills 185 r709f 191223 17lt rgb h 2020 928x523
 
Den kanadensiska dagstidningen The Globe and Mail toppar sin recension med den syrliga rubriken: "The New Mutants kommer få dig att hata X-Men mer än Magneto". Tidningens kritiker, Barry Hertz, beskriver filmen på twitter som "en enda lång hiss-pitch för en X-Men-film som leder raka vägen ner i källarvåningen när det kommer till originalitet.
 
Vilket betyg som MovieZines chefredaktör och recensent Alexander Kardelo sätter på filmen återstår att se – vår recension dyker upp inom kort! ”The New Mutants” regisseras av Josh Boone, och har bland andra Maisie Williams och Anya Taylor-Joy i rollistan som ungdomar med övernaturliga krafter, som hålls fångna på en kuslig institution.
 
”The New Mutants” får svensk biopremiär den 2 september.
 

Läs även: "Scream 5" släpps på bio år 2022 

| 29 augusti 2020 16:00 |