Film

Skribent

MovieZine

29 augusti 2020 | 12:00

Officiellt: "Scream 5" släpps på bio år 2022

Regissörerna Matt Bettinelli-Olpin och Tyler Gillett tar över Wes Cravens skräckserie. Nu har vi ett premiärdatum!
Den femte "Scream"-filmen har fått sitt officiella premiärdatum: den 14 januari 2022 får vi se vad för otäckt Paramount Pictures har kokat ihop för Ghostfaces återkomst.

Filmskaparna bakom blodiga och underhållande slashern "Ready or Not" tar över skräckfranchisen, och har lovat att den ska vara trogen Wes Cravens vision. I rollistan finns än så länge Jenna Ortega ("You"), Melissa Barrera ("Vida"), samt återvändarna David Arquette och Courteney Cox.

Neve Campbell har ännu inte skrivit på för att spela Sidney Prescott, men visst är det svårt att tänka sig "Scream" utan henne? Det är nog bara en tidsfråga innan det blir officiellt.
 
 
Första "Scream" släpptes år 1996 och blev en omedelbar succé med sin brutala och roliga pastisch på tonårsskräckisar. Uppföljaren "Scream 2" kom redan året därpå. "Scream 3" avrundade trilogin år 2000, men regissören Wes Craven återvände med en fjärde film år 2011.
 
En av flera populära fan-posters som cirkulerat på webben på sistone.
 
Värt att notera är att "Scream 5" inte har bekräftats som den officiella titeln. Filmskaparna skulle kunna döpa den till något utan en siffra ("Scream Returns" eller "Scream Begins", någon?), för att markera början på en ny era.

Hur är era förväntningar på "Scream 5"?
| 29 augusti 2020 12:00 |