Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 april 2021 | 13:00

”The Meg 2” spelas in nästa år

Jason Statham ger en efterlängtad uppdatering om haj-uppföljaren.
Hajskräckisen ”The Meg” blev en otippad biosuccé sommaren 2018, och det dröjde inte länge innan Warner Bros utlovade en uppföljare.
 
Skådespelaren Jason Statham kommer givetvis tillbaka för att bekämpa fler monsterhajar. I en ny intervju ger actionstjärnan en emotsedd uppdatering om när projektet kan sjösättas:

- Vi kommer börja spela in i januari, om jag har rätt koll på mina datum. Ben Wheatley är regissören och jag ser verkligen fram emot att jobba med honom. Jag är taggad på att komma igång, det har dröjt ett tag. Vi har väntat in rätt manus och den rätte regissören. Och nu är allting på plats, säger Statham.
 
"Ben Wheatley är en briljant regissör"
 
Den första ”The Meg” regisserades av Jon Turteltaub, känd för bland annat ”Cool Runnings” och ”National Treasure”. Även Ben Wheatley kan låta som ett intressant val, dock har han doppat tårna i skräck förut med lite mer udda indiefilmer som ”Kill List” och ”A Field in England”.
 
- Jag gillar hans filmer, vi har en liknande smak. Han är briljant. Vi kan göra något riktigt bra här, säger Statham till Collider.

Wheatley regisserade senast ”Rebecca” för Netflix, och har varit kopplad till ”Tomb Raider 2” med Alicia Vikander (men inte längre). Han ör för övrigt också sugen på att göra ny film av tv-spelet ”Doom”.
| 29 april 2021 13:00 |