Film

Skribent

Anders Eklöf

23 april 2021 | 10:01

"The Meg 2"-regissören vill göra ny film av spelet "Doom"

Ben Wheatley, regissören bakom hajfilmen "The Meg 2" skulle gärna göra en ny film baserad på actionspelet "Doom", berättar han i en podcast.
Spelserien "Doom" satte förstapersonskjutaren på kartan redan på 90-talet med sin snabba action och våldsamma pangande mot demoner på planeten Mars. 
 
För över 15 år sedan gjordes ett första försök att göra film baserad på spelserien av regissören Andrzej Bartkowiak, som dessvärre inte levde upp till sin förlaga (med ett betyg på 5,3 av 10 på IMDB). 
 
Nu finns det dock någon som skulle vilja göra ett nytt försök. I en intervju med podcasten The Playlist säger nämligen regissören Ben Wheatley ("The Meg 2", "Free Fire" och "High Rise") att han skulle älska att få göra film av "Doom". 
 
- Saker som du tycker är originella med spelen är ofta lånade från filmer och när du tar bort det interaktiva elementet, finns det inte mycket kvar. Trots det vill jag ändå göra en "Doom"-film. Jag vet att det har gjorts tidigare, men kom igen. Eller "Counter-Strike", det skulle jag också vilja göra, säger han i podden. 
 
Ben Wheatley skulle tidigare regissera "Tomb Raider 2" med Alicia Vikander i huvudrollen, men fick lov att hoppa av på grund av att pandemin försenade projektet och att han fick möjlighet att göra "The Meg 2" istället. 
 
 
2014 hade "Doom"-serien något av en återuppståndelse med ett nytt spel som förförde spelarna med sin galet tunga action och feta rockmusik. Några år senare kom uppföljaren "Doom Eternal", som vi på MovieZine gav 4 av 5. 
 
Skulle du vilja se en ny "Doom"-film? Tror du att Ben Wheatley skulle göra det bra? 
 
 
| 23 april 2021 10:01 |