Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

19 januari 2022 | 16:25

"The Lord of the Rings"-serien har äntligen fått sitt officiella namn

Världens dyraste tv-serie någonsin, "The Lord of the Rings: The Rings of Power" får premiär på Amazon Prime Video den 2 september i år.
Vi har rapporterat om den kommande "Sagan om Ringen"-adaptionen av författaren J.R.R. Tolkiens böcker om Midgård under flera års tid. Men det är alltså först nu som vi faktiskt har fått veta den officiella titeln på vad som sägs bli den dyraste tv-serien någonsin: "The Lord of the Rings: The Rings of Power"
 
- Det här är en titel som vi tror kan leva vid sidan av J.R.R. Tolkiens klassiker. "The Rings of Power" sammanfogar alla stora berättelser ur Midgårds andra tidsålder: skapandet av ringarna, Saurons väg till makten, den episka berättelsen om Númenor och den sista alliansen mellan alverna och människorna. Fram tills nu så har publiken bara fått se berättelsen om Ringen framför alla andra ringar - men före det fanns en, så fanns det många fler... och vi är spända på att berätta den episka historien om dem alla, berättar tv-seriens båda skapare J.D. Payne och Patrick McKay i ett gemensamt uttalande.
 
Den svenska titeln för serien blir "Sagan om Ringen: Maktens ringar" när den släpps på Amazon Prime Video i Sverige i höst.
 
 
Namnet "The Rings of Power" (vilket lär bli den förkortningen som serien kommer att kallas, för att inte blandas ihop med filmerna) avslöjades i ett imponerande titelklipp, som ska ha skapats genom användandet av praktiska effekter, rapporterar Variety. Det bådar förhoppningsvis gott att man redan när det kommer till ett klipp för att avslöja titeln har kostat på sig ordentligt, när allt troligtvis hade kunnat göras i en dator för en struntsumma istället.
 
 
Skådespelarna Cynthia Addai-Robinson, Robert Aramayo, Owain Arthur, Maxim Baldry, Nazanin Boniadi, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Charles Edwards, Trystan Gravelle, Sir Lenny Henry, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Lloyd Owen, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Leon Wadham, Benjamin Walker, Daniel Weyman och Sara Zwangobani är klara för de olika rollerna i den första säsongen. 
 
Serien har skapats och skrivits av Payne och McKay, med J.A. Bayona, Wayne Che Yip och svenska Charlotte Brändström ombord som regissörer. Det första avsnittet av "The Rings of Power" kommer att få premiär hos Amazon Prime Video den 2 september.
 

Läs också: De 60 hetaste tv-serierna med premiär under 2022

 
 
Blev du peppad av namnet och titelklippet? Kommentera gärna nedan!
| 19 januari 2022 16:25 |