Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

14 augusti 2014 | 14:00

"The Leftovers" får en andra säsong

HBO meddelade i ett pressutskick att Damon Lindelofs och Tom Perrottas dramaserie med Justin Theroux i huvudrollen får nytt förtroende hos kanalen.
- Det har varit riktigt spännande att se den överväldigande responsen på deras provokativa och originella historieberättande, sa HBO-bossen Michael Lombardo i ett uttalande

- Så vi ser fram emot att fortsätta vara med på den här resan när serien går in ännu djupare på de som blivit lämnade. 

"The Leftovers" bygger författaren Tom Perrottas roman med samma namn och utspelar sig i en liten New York-förort, Mapleton. Där får man följa de kvarvarande invånarna tre år efter att tre procent av jordens befolkning mystiskt försvunnit utan spår.  Chocken över vad som hänt har varit en perfekt grogrund för falska profeter och märkliga kulter. 

Utöver Justin Theroux återfinns namn som Amy Brenneman, Christopher Eccleston och Liv Tyler i rollistan. 

"The Leftovers" hade premiär 29 juni och första avsnittet sågs av tämligen blygsamma 1,8 miljoner tittare i USA. New York Times hyllade serien för dess "fascinerande premiss som framförs på ett både intelligent och konstfullt sätt". The New Yorker konstaterade att den "fångar vilsenheten i sorgeprocessen på ett sätt som är både provokativt och sällsynt för TV". 

Säsongsavslutningen sänds 8 september i HBO Nordic. 

Läs även:
| 14 augusti 2014 14:00 |