Film

Skribent

Alexander Kardelo

26 juli 2022 | 20:00

Klart: ”The Gray Man” får uppföljare

En ny film om Ryan Goslings stenhårda spion är på gång - plus en spinoff. Bröderna Russos actionrökare blir början på ett helt filmiskt universum hos Netflix.
Ryan Gosling och Chris Evans i en katt-och-råtta-lek värd 200 miljoner dolla? Inte undra på att ”The Gray Man” har blivit populär under premiärhelgen. Trots kritikernas invändningar har Netflix fått ännu en tittarsuccé. Och det gäller att smida medan järnet är varmt, eller något, för de har just beställt två till.
 
Jepp, Bond-doftande actionrökaren ”The Gray Man” ska få en uppföljare med fokus på Goslings hemliga CIA-agent. Det finns gott om källmaterial för manusförfattaren Stephen McFeely att inspireras av - Mark Greaney har skrivit nära ett dussin böcker om Sierra Six. 
 
Dessutom väntar en spinoff med manus från "Deadpool"-duon Paul Wernick och Rhett Reese. Detaljerna är än så länge hemligstämplade, men regissören Anthony Russo ser många potentiella karaktärer som han vill utforska mer:
 
- Jag kan inte berätta specifikt var karaktären är på väg i uppföljaren för det är ännu tidigt. Men vi har skapat en stor ensemble i den här filmen eftersom vi älskar ensemble-historier. Att ha många intressanta karaktärer öppnar upp för många möjligheter för framtiden, berättar Russo för Tudum.
 
Russo-brödernass produktionsbolag AGBO jobbar också på att utveckla ett "Extraction"-universum med en uppföljare och potentiella spinoffs till Chris Hemsworth-rullen från 2020.
| 26 juli 2022 20:00 |