Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

2 augusti 2022 | 09:00

"The Flash" springer in i mål och markerar slutet för "Arrowverse"

Grant Gustin får axla huvudrollen i en sista säsong av "The Flash" innan serien skrotas och markerar det officiella slutet för hela "Arrowverse".
Variety rapporterar att The CW nu har bekräftat att den nionde säsongen av "The Flash" kommer att bli den sista. Den avslutande säsongen kommer att bestå av totalt 13 avsnitt, som kommer att få premiär någon gång i början av 2023. Grant Gustin kommer då ha axlat huvudrollen i 184 avsnitt i den egna serien "The Flash", samt dykt upp i ytterligare 25 avsnitt i "Arrowverse"-serierna "Arrow", "Legends of Tomorrow", "Supergirl" och "Batwoman".
 
- Nio säsonger! Nio år av att ha räddat Central City samtidigt som vi tagit tittarna på en känslosam resa full av hjärta, humor och spektakel. Nu har Barry Allen kommit fram till startblocket för sitt sista race. Så många fantastiska människor har givit sin talang, tid och kärlek för att ge liv åt den här underbara tv-serien varje vecka. Så, när vi nu gör oss redo att hedra seriens grymma arv med vårt spännande sista kapitel, så vill jag tacka alla fenomenala skådespelare, manusförfattare, producenter och crew som har hjälpt till att göra "The Flash" till en oförglömlig upplevelse för tittarna runt omkring i världen, kommenterar seriens showrunner Eric Wallace nyheten.
 
The CW inledde vad som senare kom att kallas för "Arrowverse" (eftersom "Arrow" var den första serien att släppas) med ett helt gäng av DC-serier redan 2012. "The Flash" är nu den sista kvarvarande av dessa serier och kommer med andra ord att markera slutet på hela "Arrowverse" med sina 13 avsnitt. Det återstår därför att se om vi möjligtvis kommer att få se några av karaktärerna ur The CWs redan nedlagda DC-serier.
 
För den som nu sitter och tänker att "Stargirl", "Superman & Lois" och "Gotham Knights" också är DC-serier som visas hos The CW och därför måste de väl också räknas in i "Arrowverse"... så har det i dessa serier förklarats att de utspelar sig i parallella verkligheter.
 

Läs också: Ingen framtid i DCEU för Ezra Miller

 
Har du följt "The Flash"-serien genom åren? Kommentera gärna nedan!
| 2 augusti 2022 09:00 |