Film

Skribent

Andreas Samuelson

18 juni 2022 | 13:00

Ingen framtid i DCEU för Ezra Miller

Det blev en skandal för mycket - nu ser det ut som om The Flash-skådespelarens tid i DC:s filmvärld är över.
29-åringen har etablerat sig som Barry Allen och hans superhjälte-alias The Flash i DC:s filmuniversum sedan cameo-roller i ”Batman v Superman: Dawn of Justice” och ”Suicide Squad” innan hen anslöt sig till järngänget i ”Justice League”.
 
Solofilmen ”The Flash” har försenats ett längre tag på grund av diverse anledningar men har nu fått premiärdatumet 23 juni 2023. Men det ser ut som om det blir Millers sista tillfälle att spela superhjälten snabb som blixten då skandalomsusat beteende privat har lett till att Warner Bros. framtida planer exkluderar The Flash.
 
I mars greps han två gånger på Hawaii för misshandel. Som om detta inte var illa nog så följdes detta av att föräldrarna till en tonårsflicka sökte skydd mot stjärnan i rätten. Inte långt därefter beviljades en familj i Massachusetts besöksförbud från stjärnan som ska ha uppfört sig hotfullt och opassande. När myndigheterna inte fick tag på Miller så ska han ha hånat dem på Instagram innan kontot raderades.
 
Något av detta blev droppen som fick bägaren att rinna över. Deadline skriver att Warner Bros. ska ha försökt skaffa hjälp åt Miller men då skandalerna fortsatte så ser det ut som om filmbolaget är färdiga med såväl The Flash som Miller i DC:s filmuniversum.
 
Skådespelare som sparkas från filmer eller franchises på grund av problematiskt beteende är knappast något nytt. Vissa kan tycka att man ska skilja på konstnären och privatpersonen. Å andra sidan är filmvärlden - speciellt i Hollywood - en som handlar mycket om PR och marknadsföring. Man kan förstå att ett filmbolag vill att en film ska bli en snackis av rätt anledning - något som troligen inte blir fallet med ”The Flash”...
| 18 juni 2022 13:00 |