Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 maj 2024 | 08:30

Ryan Gosling vet vad "The Fall Guy 2" kan handla om

"Uppföljaren skrev nästan sig själv", säger Ryan Gosling.
Blir det en uppföljare till bioaktuella "The Fall Guy"? Allt hänger på biopublikens intresse. Men för säkerhets skull har filmskaparna redan en story klar för en andra film.
 
"The Fall Guy" (löst baserad på en tv-serie från 80-talet) följer stuntmannen Colt som försöker komma tillbaks till yrket efter en svår fallskada. Emily Blunt spelar actionregissören Jody som även är hans gamla flamma.
 
Ryan Gosling säger till Fast Company:
 
- Vi älskar de här karaktärerna så mycket, så för vår egen skull ville vi veta: vad händer med Colt och Jody efter filmens slut? Vad är nästa fas för dem? Och vi vet exakt vad det är. Så förhoppningsvis vill publiken också veta.
 
- Uppföljaren skrev nästan sig själv. Vi vet berättelsen i detalj. Vi hoppas nu bara att folk gillar den här filmen tillräckligt mycket för att vi ska få berätta mer om de här karaktärerna. Vi älskar dem och deras värld, och jag känner mig säker på att vi kan göra det.
 
Hittills har "The Fall Guy" blivit väl mottagen av kritiker och publik. Men premiärhelgen i USA med intäkter på 28 miljoner dollar kallas för "en besvikelse" i branschpress, och en svag start för biosommaren.
 
Den påkostade filmen har en budget på ungefär 130 miljoner dollar och behöver alltså spela in närmare 300 miljoner världen över, innan den kan kallas framgångsrik.  
| 7 maj 2024 08:30 |