Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

10 november 2014 | 14:00

"The Big Bang Theory" blir Lego

Stockholmsforskaren Ellen Kooijman har, under sitt alter ego Alatariel, tagit fram ett Lego-set för den populära serien.
Detta har hon gjort i samarbete med den amerikanske programmeraren Glen Bricker. Deras fanbaserade "The Big Bang Theory"-förslag vann över 10 000 röster och gehör hos Lego, som nu bestämt sig för att gå vidare med projektet, meddelade legotillverkaren i fredags

I setet kommer Sheldon och Leonards vardagsrum ingå tillsammans med en rad klassiska föremål, som deras Rubiks kub-näsdukshållare, Green Lantern-lampan, Sheldons whiteboard och Lego-Dödsstjärnan, skriver Digital Spy. Samt alla huvudkaraktärer i serien så klart. 

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

"Alatariel och jag (GlenBricker) är inte bara djupt hedrade av att Lego tagit det här beslutet, vi är också extremt glada och stolta över att bli en liten del av en serie som vi båda älskar", skriver Bricker i ett blogginlägg. 

Ellen Kooijiman (Alatariel) är holländska och senior forskare vid avdelningen för geovetenskap vid Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm. Hon uppmärksammades stort tidigare i höstas när hon kom med förslaget att Lego skulle göra byggsatser med kvinnoforskare - vilket de också gjorde under namnet "Resarch institute". Dessa sålde slut på nolltid och Lego funderar nu som bäst på om de ska tillverka fler set.

När "The Big Bang Theory"-setet kommer är inte bestämt än, inte heller hur slutdesignen kommer att se ut.  Bilderna i artikeln är Alatariels och GlenBrickers egna version.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Skulle du kunna tänka dig att köpa ett "TBBT"-Legoset?
| 10 november 2014 14:00 |