Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 augusti 2019 | 13:00

"The Angry Birds Movie 2" slår ett oväntat rekord på Rotten Tomatoes

Är just nu den bäst betygsatta tv-spelsfilmen någonsin.
Filmer som bygger på tv-spel är inte kända för att kamma hem några höga betyg hos kritikerna. Därför är det en överraskning just nu att se Angry Birds flyga högre än alla andra hos Rotten Tomatoes.

Sajten som summerar amerikanska kritikers betyg och omvandlar till en 100-procentig skala, rankar just nu "The Angry Birds Movie 2" som den bäst betygsatta tv-spelsfilmen någonsin. Hittills har 28 kritiker inkommit med sina recensioner, varav de flesta så pass positiva att filmen har snittet "82% Fresh".

Det är en betydlig förbättring jämfört med första "The Angry Birds Movie" (2016), som landade på 44% (och klassas därmed som "Rotten").

Recensenterna tycker att uppföljaren är oväntat underhållande, och träffar oftare rätt med sina skämt. "Likt Gudfadern med stora lila fåglar är detta en uppföljare som är bättre än originalet", skriver Time Out.
 
 
"Angry Birds"-filmerna bygger på de populära mobilspelen från finska Rovio. I den nya filmen måste fåglarna slå sig samman med sina ovänner, de gröna grisarna, när ett hot sätter deras världar i fara.

"The Angry Birds Movie 2" kommer till svenska biodukar på fredag.
| 7 augusti 2019 13:00 |