Film

Skribent

Alexander Dunerfors

2 juli 2012 | 15:01

"The Amazing Spider-Man" slår redan biorekord

Här är helgens biosiffror från Sverige, USA och resten av världen.

"Ice Age 4: Jorden skakar loss" överraskar absolut ingen och placerar sig självsäkert högst upp på den svenska biotoppen efter helgen. Av den gångna veckans andra premiärer hittar vi dokumentären om Woody Allen på plats 12, och det brittiska bögdramat "Weekend" på plats 20. En lugn biohelg med andra ord, i väntan på en viss trikåklädd hjältes entré...

Men vi noterar också att "The Amazing Spider-Man", som hunnit få premiär i ett dussin länder (USA och Sverige först imorgon tisdag) redan har cashat in sådär 50 miljoner dollar.

I Indien slog Marc Webbs superhjältefilm rekord som den bästa premiären någonsin för en Hollywoodfilm, och i många länder rapporteras den gå betydligt bättre än någon av Sam Raimis föregångare. Låter som en bra grund för fina bioframgångar under sommaren!

Seth MacFarlanes komedi "Ted" slog biorekord för en barnförbjuden komedi i USA, då den spelade in 54 miljoner dollar under premiärhelgen. "Baksmällan" hade det förra rekordet på 45 miljoner. Tvåa kom Steven Soderberghs strippkomedi "Magic Mike".

Se hela biotoppen här »

| 2 juli 2012 15:01 |