Film

Skribent

Alexander Kardelo

30 mars 2023 | 14:00

Mer skräck för "Evil Dead Rise"-regissören Lee Cronin

Kommande filmen "Thaw" beskrivs som en dystopisk skräckfilm i en värld som drabbats av klimatförändringarna.
Polarisarna har smält och havsnivån ökat. Flera år senare är en grupp överlevare ute på havet i sökandet efter ett nytt hem. De upptäcker en lämplig stad att flytta in i, men under ytan vilar något mardrömslikt...
 
En skräckfilm med "Waterworld"-vibbar? Det låter ungefär som "Thaw", den nya original-historien som regissören Lee Cronin ska ta till bioduken.
 
Cronin slog igenom 2019 med skickliga, lågmälda dramathrillern "The Hole in the Ground" från Irland. Kort därefter haffades han av Hollywood för att regissera en ny "Evil Dead"-film. Och med en tredje film på gång är han nu en skräckregissör att hålla ögonen på.
 
Hollywood Reporter skriver att han själv ska anpassa manus till "Thaw" efter ett utkast av Jeremy Passmore.
 
 
Under tiden får "Evil Dead Rise" förbluffande bra betyg av kritiker och publik. Filmen spelades in för streamingtjänsten HBO Max, men fick starkt mottagande under testvisningarna och kommer gå upp på svenska biografer 21 april. Efter världspremiären på SXSW-festivalen häromveckan var recensenterna lyriska. På Rotten Tomatoes stoltserar den just nu med 96% positiva omdömen.
 
I en intervju med MovieZine från 2019 berättade Cronin om hur han såg "Evil Dead"-filmerna på vis med sin pappa redan som nioåring:
 
- Det påverkade mig såklart, och det är vad film är för mig - jag vill också få folk att sitta på helspänn och göra dem obekväma. Jag drogs tidigt till den typen av filmskapande. Det blev en del av min röst.
| 30 mars 2023 14:00 |