Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

18 juni 2020 | 09:35

"That '70s Show"-stjärnan riskerar 45 år i fängelse

Danny Masterson ska enligt åtalet ha ha våldtagit tre olika kvinnor vid ett flertal tillfällen mellan 2001 och 2003.
Variety rapporterar att Danny Masterson, framför allt känd för sina roller i tv-serierna "That '70s Show" och "The Ranch", häktades för de påstådda våldtäkterna under onsdagen. Om han fälls för brotten så riskerar han upp till 45 år i fängelse. Efter att ha betalat 3,3 miljoner dollar i borgen ska han ha släppts på fri fot samma dag.
 
Vi rapporterade redan i slutet av december 2017 att Masterson hade skrivits ut ur "The Ranch" på grund av våldtäktsanklagelserna mot honom, som intensifierades under #metoo-rörelsen. 
 
- Jag är självklart väldigt besviken över Netflix beslut att skriva ut min karaktär ur "The Ranch". Från den första dagen, har jag förnekat dessa skandalösa anklagelser mot mig. Polisen har utrett dessa anklagelser för mer än 15 år sedan och bedömt de som osanna. Jag har aldrig åtalats för något brott, och verkligen aldrig fällts för något. I det här landet, antas du vara oskyldig tills motsatsen bevisats. Men, under det rådande klimatet, verkar det snarare som om du antas vara skyldig vid samma ögonblick som du anklagas. Jag förstår och ser fram emot att rentvå mitt namn en gång för alla. Under tiden, vill jag uttrycka min tacksamhet till alla som jag arbetat nära med under de tre säsongerna. Jag önskar dem inget annat än lycka och framgång. Jag är också tacksam för alla fans som har stöttat mig och fortsätter att göra det, kommenterade Masterson då Netflix beslut.
 
Anledningen att dessa anklagelser har tagit så lång tid att utreda för polisen beror på att Masterson och de fyra kvinnor (en var under 90-talet och är nu preskriberat) han anklagats för att ha våldtagit, alla varit medlemmar i Scientologikyrkan - där upp till 50 andra medlemmar givit Masterson alibi, för samtliga tillfällen han anklagats för dessa våldtäkter.
 
Enligt Variety kommer Masterson återvända till rätten den 18 september, för att officiellt antingen erkänna eller neka till anklagelserna - och i samband med det avgörs det hur åklagaren kommer att gå vidare med ärendet. 
| 18 juni 2020 09:35 |