Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

5 december 2017 | 21:15

Danny Masterson skrivs ut ur "The Ranch" efter våldtäktsanklagelserna

Netflix väljer nu, efter viss kritik, att agera mot Ashton Kutchers och Danny Mastersons komediserie "The Ranch".
Netflix har valt att skriva ut Danny Mastersons karaktär ur "The Ranch", efter att flera kvinnor riktat våldtäktsanklagelser mot skådespelaren, rapporterade Variety tidigare under dagen.
 
Netflix har tidigare fått viss kritik över hur de har agerad i fallet mot Masterson, då ankagelserna mot honom väcktes långt före #MeToo-kampanjen nu under hösten. När Kevin Spacey, och sedan även Louis C.K., blev anklagade avbröt Netflix samarbetet med de båda väldigt snabbt.
 
Medan de velat avvakta med Masterson, som står anklagad för fyra fall av våldtäkt - mot fyra olika kvinnor. I fallet med Masterson har det däremot blivit svårt för polisen att kunna utreda fallen, då både Masterson och kvinnorna varit medlemmar i Scientologikyrkan - där upp till 50 andra medlemmar givit Masterson alibi för de fyra tillfällena.
 
- Jag är självklart väldigt besviken över Netflix bealut att skriva ut min karaktär ur "The Ranch". Från den första dagen, har jag förnekat dessa skandalösa anklagelser mot mig. Polisen har utrett dessa anklagelser för mer än 15 år sedan och bedömt de som osanna. Jag har aldrig åtalats för något brott, och verkligen aldrig fällts för något. I det här landet, antas du vara oskyldig tills motsatsen bevisats. Men, under det rådande klimatet, verkar det snarare som om du antas vara skyldig vid samma ögonblick som du anklagas. Jag förstår och ser fram emot att rentvå mitt namn en gång för alla. Under tiden, vill jag uttrycka min tacksamhet till alla som jag arbetat nära med under de tre säsongerna. Jag önskar dem inget annat än lycka och framgång. Jag är också tacksam för alla fans som har stöttat mig och fortsätter att göra det, kommenterade Masterson Netflix beslut.
 

Läs också: 15 Hollywood-män som har ställts till svars under hösten

 
Enligt Netflix gjorde Masterson sin sista inspelningsdag igår, det finns med andra ord inspelat material som ännu inte visats - men karaktären kommer inte att få komma tillbaka i kommande säsonger. Vilket lämnar Ashton Kutcher ensam kvar i huvudrollen framöver.
 
Kommer du att fortsätta titta på "The Ranch"? Kommentera gärna nedan!
| 5 december 2017 21:15 |