Serie

Skribent

MovieZine

28 april 2020 | 17:15

Terry Pratchetts ”Discworld” filmas i massiv tv-satsning

De 41 böckerna har totalt sålt i över 100 miljoner exemplar.
Terry Pratchetts fantasyserie ”Discworld” är på väg att filmas för tv. Bakom det massiva projektet står Motive Pictures och Endeavor Content, som lovar att vara ”absolut trogna” den populära förlagan, skriver Den of Geek.

- ”Discworld” har unika karaktärer, fyndiga berättelser och otroliga litterära troper, och de måste förverkligas på ett sätt som min far skulle vara stolt över, säger dottern Rhianna Pratchett i ett uttalande.
 
 
Böckerna om Skivvärlden började med ”Magins färg” år 1983 och den sista, ”The Shepherd’s Crown”, utgavs år 2015, kort innan författarens död. Det finns totalt 41 böcker, med andra ord gott om material för att fylla flera planerade tv-serier.

- ”Discworld” är en nationell skatt (…) Vi ska producera serier som kommer bli älskade av miljontals fans världen över, men också öppna upp Sir Terry Pratchetts episka skapelse och arv till en ny publik, säger Motive Pictures VD Simon Maxwell.
 
 
Förra året såg vi en annan skruvad Pratchett-historia bli tv-serie: "Goda omen", som han skrev tillsammans med Neil Gaiman, hade premiär på Amazon Prime Video.
 
Senare i år kommer BBC Americas tv-serie "The Watch", som gjort en egen och något kontroversiell steampunk-tolkning av Skivvärlden.
| 28 april 2020 17:15 |