Film

Skribent

Alexander Dunerfors

1 oktober 2015 | 22:00

”Terminator”-serien verkar död - igen

Därför stoppas sjätte filmen.
Sommarens reboot/uppföljare ”Terminator Genisys” svek många fans, hittade trots det några nya, och gick till slut helt okej på bio. Intäkter på 440 miljoner dollar världen över är inget att fnysa åt. Men för en sådan dyr film (155 miljoner dollar) hade man troligen räknat med mer klirr i kassan. 

Den knappa vinsten gör att Paramount inte är jättesugna på att hoppa vidare till nästa del i serien. Eller som Hollywood Reporter uttrycker det ligger ”Terminators universum på is på obestämd framtid”.

Tidigare har man pratat om startskottet för en ny trilogi, där kommande filmer skulle släppas år 2017 och 2019. Om Paramount kommer på en vass idé bör de skynda sig - om fyra år går rättigheterna tillbaka till James Cameron.

Å andra sidan är det kanske bara bra om Terminator-skaparen själv får göra ett nytt försök. Filmserien har trots allt nästan misshandlats till oigenkännlighet efter de geniala två första delarna.

Hur som helst får vi se om Arnold Schwarzenegger än en gång uppfyller sitt löfte: "I'll be back".

Vill ni fortfarande se fler filmer om mördarrobotarna från framtiden? Eller är det dags att lägga dem till det förflutna?
| 1 oktober 2015 22:00 |