Film

Skribent

Alexander Kardelo

3 november 2019 | 18:00

Bioaktuella ”Terminator: Dark Fate” går sämre än väntat

Än en gång visar publiken att de inte bryr sig om nya Terminator-filmer.
Förra veckan gick ”Terminator: Dark Fate” upp i Sverige. 28 612 sålda biobiljetter under första helgen är inte dåligt, men inte heller särskilt bra.

Den här helgen var det dags för amerikansk biopremiär, och tidiga estimat visar att våra misstankar var rätt: biopubliken bryr sig helt enkelt inte längre om Terminator. Nya filmen går ett mörkt öde till mötes med 29 miljoner dollar i intäkter i USA. ”Katastrofalt”, skriver Forbes.

Intäkterna är långt ifrån vad Skydance och Fox väntade sig. Förhoppningen var att ”Terminator: Dark Fate” skulle bli en ny gnista i sci-fi/actionserien och början på en ny trilogi, men det ser inte lovande ut för fler filmer inom en nära framtid.

Hollywood Reporter tillägger att även resten av världen visar svaga siffror. Premiären i Kina (en stark biomarknad som ofta älskar storslagen Hollywood-action) drog in ”bara” 28 miljoner dollar. ”Terminator: Dark Fate” har hittills tjänat in 123 miljoner.

Med en produktionsbudget på 185 miljoner dollar (marknadsföringen ej medräknad) kommer filmen få kämpa för att få igen sina intäkter. Det är kanske för tidigt att kalla den en flopp, men de där utlovade uppföljarna kan vi nog glömma. För många mediokra Terminator-filmer de senaste 15 åren har antagligen fått publiken att tappa intresset.
| 3 november 2019 18:00 |