BIOTOPPEN

Skribent

Alexander Kardelo

28 oktober 2019 | 11:45

Så många såg ”Terminator: Dark Fate” i helgen

Arnold Schwarzenegger och Linda Hamilton är tvåa på biotoppen medan ”Joker” behåller ledningen.
”Terminator: Dark Fate” är det senaste kapitlet i filmserien om mordlystna cyborgs. Med Arnold Schwarzenegger och Linda Hamilton tillbaka i ikoniska roller blev det en omskriven comeback, men frågan är om biopubliken verkligen var sugna på ännu en Terminator-rulle.

Den actionpackade uppföljaren lockade 28 612 biobesökare under helgen, vilket placerar den på biotoppens andraplats. MovieZine-användarnas snitbetyg landade på 2,9 av 5.
 
Betygsätt och recensera "Terminator: Dark Fate" här...

Den film som drar mest publik är fortfarande ”Joker” med Joaquin Phoenix. Etta på biotoppen även fyra veckor efter biopremiär, och totalt har den sålt 431 168 biobiljetter i Sverige.

Efter ”Joker” och ”Terminator: Dark Fate” är det animerade äventyret ”Förfärliga snömannen” som avrundar topp 3 på biotoppen. Och mer familjevänligt blir det: Disneys ”Maleficent 2: Ondskans härskarinna” är nummer 4 och nykomlingen ”Familjen Addams” intar plats 5.
 
 
Först den här helgen kliver ”Terminator: Dark Fate” upp på amerikanska biodukar, och det ska bli intressant att se hur den tas emot. Under tiden ser vi fram emot nya Stephen King-rysaren ”Doctor Sleep”, med svensk premiär på fredag.
| 28 oktober 2019 11:45 |