Exklusivt

Skribent

Jonatan Blomberg

29 mars 2023 | 21:00

Gör "Ted Lasso" narr av Zlatan i nya säsongen? Vi frågade seriens skapare!

Brendan Hunt bekräftar att Zava har inspirerats av den svenska fotbollsspelaren: "Zlatan är den roligaste att dra inspiration ifrån".
Det går knappast att förneka likheterna mellan Zlatan och den nya "Ted Lasso"-karaktären Zava, spelad av Maximilian Osinski. Håret, tatueringarna, filosof-auran och självbilden av sig själv som världens bästa fotbollsspelare är bara några av likheterna som har noterats.
 
MovieZine fick ett snack med fotbollsnörden och "Ted Lasso"-skaparen Brendan Hunt, som även axlat den populära rollen som Coach Beard i tv-seriens samtliga säsonger. Om det är någon av skaparna bakom "Ted Lasso" som faktiskt har ordentlig koll på fotboll även utanför sin roll som skådespelare och manusförfattare, så är det Hunt. 
 
Under vårt samtal försökte han exempelvis även ge sig på lite svenska ord (vilket gick mindre bra) och stoltserade med att han kan skillnaden på Hammarby och Djurgården. Och att som ett Arsenal-fan så kommer han alltid hålla Fredrik Ljungberg högt. Det var dessutom Hunt som en gång i tiden väckte Jason Sudeikis (som spelar titelkaraktären Ted Lasso) intresse för fotboll. 
 

"Det är verkligen inte så att vi gör narr av Zlatan, jag älskar Zlatan."

 
Maximilian Osinski som Zava i centrum av det tredje avsnittet i den nya "Ted Lasso"-säsongen.
 
Det kändes med andra ord som att Hunt var rätt person att fråga om Zlatan varit en medveten inspiration bakom den nya karaktären Zava. Föga förvånande så visar det sig vara exakt så, men Hunt är noga med att poängtera att man inte försöker göra narr av Zlatan! Det är bara kärlek:
 
– Jag bodde i Amsterdam när Zlatan gjorde sin Ajax-debut och jag fick se honom spela ganska mycket i den åldern. På den tiden var han inte ens fullt utvecklad som "Zlatan-filosofen”, på det sätt han har blivit nu. Men han var helt klart unik och hade utan tvekan en speciell närvaro. Nu är Zava visserligen en sammanslagning av flera olika fotbollsspelare av sorten "övermänsklig diva", men Zlatan är den roligaste att dra inspiration ifrån. Zlatan är fantastisk. Och det är verkligen inte så att vi gör narr av Zlatan, jag älskar Zlatan. Och jag hoppas verkligen att han gillar vår serie!
 
Här kan du se hela vårt snack med Brendan Hunt:
 
 
Den tredje säsongen av "Ted Lasso" har hittills hunnit släppa tre avsnitt hos Apple TV+. Den tredje säsongen kommer att bestå av totalt tolv nya avsnitt, som släpps varje onsdag.
 
 
Har du hunnit ge den tredje säsongen av "Ted Lasso" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 29 mars 2023 21:00 |