Film

Skribent

MovieZine

14 januari 2019 | 18:00

"Ted - För kärlekens skull" framröstad till Årets svenska film 2018

"Helt underbart kul!" hälsar regissören Hannes Holm.
Omröstningen i MovieZine Awards 2018 har nyss avslutats, och under veckan kommer vi räkna mer än 1000 röster och presentera vinnarna som våra läsare har röstat fram.

När det kommer till Årets svenska film rådde det inga tvivel. Musikbiografin "Ted - För kärlekens skull", om Ted Gärdestads fantastiska karriär och dramatiska liv, valdes ut som självklar vinnare. Den slog ut bland annat katastroffilmen "Den blomstertid nu kommer" (plats 2) och Persbrandt-komedin "Tårtgeneralen" (plats 3).

Hannes Holm hälsar till alla läsare och tackar för den goda nyheten från ett stormigt Malmö:

- Givetvis helt underbart kul, roligt, varmt, skarpsynt, intelligent, uppskattat! Det går ju som sagt inte att tävla i film som i till exempel höjdhopp. Men antalet röster går faktiskt att mäta. MovieZine var den första filmsajten på nätet jag började läsa och jag hänger där fortfarande. Till skillnad från många andra filmsidor står den för den bästa bredden. Allt från det bredaste till det smalaste. Så ska det vara i vår fina filmvärld och det är så vi utvecklas.

- Att MovieZines läsare kan film visste jag ju men nu får jag lägga till att de även är musikaliska! Det är inte helt enkelt att göra en biopic - dramatiken i Teds liv hjälpte till - samt hela teamets fantastiska jobb. Nu hjälper även detta pris till att hålla minnet av Ted lika levande som hans musik.
 
 
Än en gång säger vi grattis Hannes Holm, Adam Pålsson och hela teamet bakom "Ted - För kärlekens skull"!
| 14 januari 2019 18:00 |