Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 maj 2020 | 16:00

Kan du gissa Tarantinos två favoritfilmer från 2010-talet?

Quentin Tarantino föredrar David Fincher och Christopher Nolan hemma i filmsoffan.
Det är svårt att hitta en regissör som genuint älskar film mer än Quentin Tarantino. Från de ändlösa referenserna i alla hans egna filmer, till recensionerna på New Beverly Cinemas sajt - hans kunskap och nördighet är svåröverträffad.

Så när QT tipsar om film gör man bäst i att lyssna. Även om han tyckte att "Crawl" var 2019 års bästa (men jag antar att man inte kan rösta på "Once Upon a Time in Hollywood" när man själv har gjort den).

I ännu en artikel om Tarantinos filmtips avslöjar han inte en, utan två favoriter från det gångna årtiondet. Franska Premiere Magazine frågade om den absolut bästa filmen från 2010-talet:

- Det är "The Social Network", utan tvekan. Den är nummer ett eftersom den är bäst, så är det! Den krossar alla motståndare.
 
 
På en stabil andraplats hittas dock Christopher Nolans "Dunkirk" från 2017. I vintras berättade han i en podcast att hans personliga topp-10-lista ständigt skiftar, och att krigsfilmen nyss klev upp från plats 7 till plats 2.

- Första gången jag såg den vet jag inte vad jag tänkte på, jag bara tog in hela spektaklet... Det var först vid tredje titten som jag kunde se förbi spektaklet och se personerna som den handlade om.

Håller ni med Tarantino om hans filmval från 2010-talet?
| 29 maj 2020 16:00 |