Film

Skribent

MovieZine

2 november 2019 | 23:15

Quentin Tarantino har utsett bästa filmen från 2019

Ett något otippat val från regissören bakom ”Once Upon a Time in Hollywood”.
Som en riktig filmälskare och cineast har Quentin Tarantino ofta uttalat sig om sina favoritfilmer. Och det blandas hejvilt mellan stora klassiker och udda b-filmer, något som inte minst syns i hans egna filmskapande. ”Once Upon a Time in Hollywood” som släpptes i somras är ett bra exempel på en stor hyllning till filmhistorien.

Så vad är hans egna preferenser när det kommer till årets filmer? Kan det vara tokhyllade ”Joker”? Sydkoreanska snackisen ”Parasit”? Kanske Scorseses hårdkokta ”The Irishman”? Tyvärr.

Tarantino har utnämnt alligator-skräckisen ”Crawl” till årets bästa film, hittills åtminstone. Han säger till Deadline att filmen ”imponerade på honom på alla vis, vad gäller äkta filmskapande”.
 
 
Alexandre Ajas ”Crawl” är visserligen en spännande rysare som många antagligen missade på bio i somras. Men att få höra hyllningar från en av världens mest respekterade regissörer var otippat. Genrefilmen har för det mesta flugit under radarn, men får förhoppningsvis lite extra uppmärksamhet när den släpps på bluray och video-on-demand i vinter.
| 2 november 2019 23:15 |