Film

Skribent

Alexander Dunerfors

8 augusti 2019 | 23:00

Tarantinos sista film blir en epilog

Bara en film återstår efter "Once Upon a Time in Hollywood", som regissören ser som karriärens stora klimax.
Quentin Tarantino håller fast vid att han bara ska göra en sista långfilm. Det berättade han för THR under ett besök i Moskva idag.

Vad filmen ska handla om vet nog inte ens han själv ännu, men det låter som något i mindre skala än hans senaste, dramakomedin "Once Upon a Time in Hollywood".

- Jag ser det som att alla mina filmer berättar en historia. Varje film är som en tågvagn, sammankopplade med varandra. Den här är den stora episka finalen. Jag kan tänka mig att den tionde blir lite mer av en epilog.
 
När han inte käkar rysk ost och träffar ryska fans, skriver Tarantino på en barnförbjuden "Star Trek"-film och diskuterar möjligheter till "Kill Bill vol. 3" med Uma Thurman. Det finns med andra ord en del projekt som kan bli hans nästa och sista film. Filmskaparen hoppas göra sin 10:e rulle (han räknar "Kill Bill" del 1 och 2 som en film) innan han fyller 60, år 2023.
 
 
Men han kommer knappast rulla tummarna i hängmattan på äldre dagar. Tarantino kommer hålla sig sysselsatt på annat håll. Och tio filmer innebär inte att han håller sig borta från tv, till exempel. Men själv blickar han mot teater:

- Jag har gjort mitt när det kommer till biofilm. Jag har nått slutet på vägen. Jag kan se mig skriva böcker och skriva för teater, så jag kommer fortfarande vara kreativ. Jag tror bara att jag har gjort mitt inom film, säger han till GQ.
 
 
Den 16 augusti släpps "Once Upon a Time in Hollywood", med Brad Pitt och Leonardo DiCaprio, på svenska biografer.
| 8 augusti 2019 23:00 |