Film

Skribent

Jakob Åsell

23 juli 2019 | 13:00

Quentin Tarantino och Uma Thurman har diskuterat "Kill Bill Vol. 3"

Vilken blir Tarantinos sista film?
Det har ryktats om en "Kill Bill Vol. 3" i ungefär femton år nu. Samtidigt är Quentin Tarantino på väg att gå i pension, eller? Kanske gör han en "Star Trek"-film? Ingen vet helt säkert, men många spekulerar i hur framtiden kommer att se ut för den ikoniske filmskaparen.
 
Det senaste vedträt som hivats in i kanske-elden är "Kill Bill Vol. 3", en potentiell uppföljare som Tarantino har lekt med tanken om förr. I en ny intervju med the Happy Sad Confused podcast avslöjar regissören att han och filmseriens stora stjärna Uma Thurman nyligen har diskuterat "Kill Bill Vol. 3". Om det sen bli av eller ej, är en annan historia.
 
- Jag och Uma har nyligen pratat om det, om jag ska vara helt ärlig så har jag tänkt lite mer på det än så. Vi pratade om det så sent som i förra veckan. Om någon av mina nya filmer skulle födas ur en tidigare film, så hade det varit en tredje Kill Bill-film, berättade Tarantino i podcasten. 
 
Som ni kanske minns från "Kill Bill Vol. 1" så dödar Thurmans Bride-karaktär en av sina forna partners, Vernita Green (Vivica A. Fox) som har vänt henne ryggen. Mordet sker framför ögonen på Vernitas lilla dotter Nikki.
 
“Det var inte meningen att göra det här framför dig” säger The Bride till Nikki. “Jag ber om ursäkt för det. Men lita på mig, din mamma förtjänade det. Om du fortfarande känner dig tyngd av det när du har blivit äldre, så väntar jag på dig." Ett hyfsat upplägg för ett nästa kapitel, kan man tycka.
 
2004 sa Tarantino så här till Entertainment Weekly:
 
- Ursprungligen så tänkte jag att det här skulle bli min Dollartriologi. Jag tänkte göra en ny var tionde år. Men jag behöver minst femton år innan jag gör det igen. Jag har redan hela mytologin: Sofie Fatale kommer att få alla Bills pengar. Hon kommer att uppfostra Nikki, som sen tar sig an The Bride. Nikki förtjänar sin hämnd lika mycket som The Bride förtjänade sin. Jag kanske till och med filmar ett par scener för det nu så att jag kan fånga skådespelerskorna medan de är i sin nuvarande ålder. 
 
Uppenbarligen finns det idéer till en ny "Kill Bill"-film, frågan är bara om de kommar att bli verklighet. Kanske blir hans tionde och sista film en "Star Trek"-film istället..
 
 
Hade ni velat se Tarantino göra en "Kill Bill Vol. 3"?
| 23 juli 2019 13:00 |