Film

Skribent

Alexander Kardelo

30 mars 2023 | 08:15

Tarantinos nya film "The Movie Critic" handlar inte om Pauline Kael

Nej, den nya filmen från Quentin Tarantino ska inte handla om filmkritikern Pauline Kael, förklarar regissören.
Quentin Tarantino är äntligen på gång med den där utlovade tionde långfilmen.
 
Häromveckan blev det känt att regissören vill skildra Hollywood anno 1977 under titeln "The Movie Critic". Många filmmedier drog slutsatsen att filmen ska handla om Pauline Kael. Hon var en högt ansedd och inflytelserik filmskribent under den tiden, med vassa recensioner i The New Yorker.
 
Själv hyser Tarantino en stor respekt för Kael, men förnekar att "The Movie Critic" handlar om henne, eller någon särskild filmkritiker. Det sa han under ett Q&A i Paris igår, enligt Collider.
 
Däremot bekräftar regissören både titeln och tidseran för sin nästa film. Och 70-talet var minst sagt en spännande era för Hollywood, då den amerikanska independent-filmen blomstrade. Filmskapare som George Lucas, Martin Scorsese, Steven Spielberg och Francis Ford Coppola fick leka loss med både våld, spänning och sci-fi, och påverkade många generationer av filmskapare.
 
Det ska bli spännande att se hur Quentin Tarantino väljer att ta sig an denna speciella tid i filmbranschen. Med eller utan Kael i täten är det sagt att "The Movie Critic" ska ha en kvinnlig huvudroll. Kanske någon som åtminstone är löst inspirerad av henne?
 
Sen tidigare är det känt att det här blir hans sista film. I höst börjar inspelningen. Mer nyheter lär följa... stay tuned.
| 30 mars 2023 08:15 |