Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 oktober 2017 | 08:15

Quentin Tarantino om Harvey Weinstein: ”Jag visste vad han höll på med”

Filmskaparen i ny intervju: ångrar att han inte agerade mot den anklagade Hollywoodmogulen.
Quentin Tarantino är en av de Hollywood-regissörer som stått närmast Harvey Weinstein. Den skandalomsusade producenten har stöttat Tarantinos karriär i alla år, och distribuerat hans filmer från ”Reservoir Dogs” år 1992 fram till ”The Hateful Eight” 2015.

I en intervju med The New York Times ångrar Tarantino att han inte agerade tidigare:

- Jag visste tillräckligt för att göra mer än vad jag gjorde. Det var inte bara de vanliga ryktena. Inte bara skvaller jag hört från andra. Jag kände till att han hade gjort vissa av de här sakerna. Jag önskar att jag hade tagit ansvar. Hade jag gjort då vad jag borde, kunde jag inte ha jobbat med honom mer.

Tarantino visste bland annat om Rose McGowans förlikning med Weinstein. Han har också varit tillsammans med skådespelerskan Mira Sorvino som berättat om producentens olämpliga beteende.

- Jag förminskade de här incidenten. Idag låter det som en usel ursäkt… Alla som stod Harvey nära hade hört om åtminstone någon incident, allt annat vore omöjligt.

Tarantino hoppas nu att andra män ska kliva fram för att stoppa trakasserierna i filmbranschen.

- Jag tycker att alla andra män som visste mer borde komma fram och inte vara rädda. Ge inte bara uttalanden. Erkänn att något är ruttet här. Svär på att vi ska göra bättre för våra systrar. Det som var accepterat förut är nu otänkbart för alla med ett samvete.
 

Läs också: Channing Tatum stoppar Weinstein-film

| 20 oktober 2017 08:15 |