Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

30 oktober 2015 | 13:00

Tarantino i stora polis-bekymmer

Nu har polisstyrkorna i New York, Philadelphia och Los Angeles bestämt sig för att bojkotta hans filmer.
De senaste dagarna har det blåst hårt kring Quentin Tarantino sedan han medverkat vid en demonstration mot polisbrutalitet i New York.

Han sa då:

- När jag ser mord, kan jag inte stå bredvid utan att göra något. Jag måste kalla mord för mord och jag måste kalla mördarna för mördare.

Detta uttalande fick New York-polisen att se rött. Mycket på grund av regissörens allt annat än pacifistiska filmer.

En talesman svarade:

- Det kommer inte som någon överraskning att någon som lever på att glorifiera brott och våld också är en polis-hatare. Poliserna som Quentin Tarantino kallar "mördare" lever inte i en av hans depraverade filmfantasier, de riskerar och ibland offrar livet för att skydda människor från riktiga brott. New York-bor måste skicka ett meddelande till den här leverantören av dekadens att han inte har någon rätt att komma till vår stad och sälja sin lögnaktiga "polisfantasi". Det är dags att bojkotta Quentin Tarantinos filmer.

Tarantino har än så länge inte svarat på New York-polisens uttalande, men om han hoppats att stormen ska blåsa över verkar snarare det motsatta ha hänt. Nu har nämligen polisstyrkorna i Los Angeles och Philadelphia gått med i bojkotten.


- De andra distrikten har gått med för att visa sitt stöd för New York-polisen, och de har nu tagit täten. Jag tror att de vill ha en ursäkt från Tarantino.


Det återstår att se om Tarantino väljer att uttala sig för att få ett slut på bojkotten inför släppet av hans kommande film "The Hateful Eight", som får premiär den 13:e januari.
| 30 oktober 2015 13:00 |