Film

Skribent

Alexander Dunerfors

8 december 2015 | 10:00

Tarantino hoppas fortfarande på ”Kill Bill vol. 3”

Möjligt? Ja. Troligt? Nja.
Ända sedan Quentin Tarantinos tudelade hämndsaga ”Kill Bill” landade på bio har vi bara velat se mer av Uma Thurman som slaktar motståndare med samurajsvärd. Och regissören själv har hällt hoppet vid liv genom att, med jämna mellanrum, antyda att en uppföljare finns där någonstans i bakhuvudet. 

Ur en lång och sevärd intervju med What the Flick är det framför allt Tarantinos citat om en tredje ”Kill Bill” som har fångats upp:

- Det är definitivt möjligt. Troligt, vet jag inte… Karaktären Beatrix Kiddo har fått gå igenom så mycket, så jag ville ge henne lite tid i lugn och ro med hennes dotter, istället för att hon ska bli en del av genremaskinen, säger filmskaparen.

Tarantino medger också att han har utvecklats en hel del sedan 2003 då ”Kill Bill” debuterade på bio. 

- Det var troligen mitt mest visionära, filmiska bidrag. Sedan dess har mina verk blivit mer litterära. De har blivit allt tätare, och ”The Hateful Eight” är kanske tätast av dem alla - det verkar vara dit jag är på väg också. Jag skriver romaner och teaterpjäser. Så det vore nice att få gå tillbaka till en värld som inte bara handlar om ord.

För tre år sen lät det dock lite annorlunda gällande hans ”Kill Bill”-planer: ”Vi får se, men troligen blir det inget”, sa han i intervjuer vintern 2012.

Vi tar som vanligt alla Tarantino-citat kring hans påtänkta projekt med en nypa salt, och gläds iallafall åt att ”The Hateful Eight” bara är några veckor bort. Hans senaste western-rulle går upp på svenska biodukar den 13 januari.

Har du en timme att döda, kolla in hela intervjun med QT:


Tror du att det någonsin blir en "Kill Bill vol. 3"? Vill ni se mer?
| 8 december 2015 10:00 |