Film

Skribent

Alexander Dunerfors

4 december 2015 | 10:00

Tarantino har planer på miniserie för tv

Vill filma Elmore Leonards "Forty Lashes Less One".
Efter western-rullen ”Django Unchained” fortsätter Quentin Tarantino på liknande spår i vinterns ”The Hateful Eight”. Därefter kan det bli mer av samma genre, fast i mindre format. Regissören bär nämligen tankar på en tv-serie. 

Vid ett samtal med franska Premiere pratar Tarantino om sina framtidsplaner:

- Det tar mig alltid ett tag innan jag börjar tänka framåt. Men jag äger rättigheterna till en bok som jag har velat filma ett tag nu, och det kanske är rätt tid. Det är ”Forty Lashes Less One” av Elmore Leonard… vilket isåfall skulle bli min tredje western. Jag överväger en miniserie för tv, i fyra eller sex timmar.

Det vore inte första gången som Tarantino adapterar Elmore Leonard. Thrillerkomedin ”Jackie Brown” från 1997 var en filmatisering av boken ”Rum Punch”. Och visst låter även denna som gjord för Tarantino. ”Förty Lashes Less One” (på svenska utgiven som ”40 slag på ett när” år 1973) beskrivs som en våldsam historia om två fångar som tvingas att samarbeta för att överleva i ett helvetesfängelse.

Quentin Tarantino har länge sagt att han drar sig tillbaka efter tio långfilmer (”The Hateful Eight” räknas som hans åttonde). Inget sagt om tv-serier däremot, det är trots allt ett format som lockar allt större filmskapare nuförtiden.

Vad vill ni se Tarantino göra härnäst?
| 4 december 2015 10:00 |