Film

Skribent

Alexander Dunerfors

5 januari 2016 | 22:30

Tarantino drömmer om att göra ”en riktigt otäck skräckfilm”

Två filmer kvar innan "The Hateful Eight"-regissören drar sig tillbaka... Men vad blir det för genrer?
En riktigt blodig skräckfilm i regi av Quentin Tarantino - inte svårt att tänka sig, eller hur? 

Den gamle filmnörden har hyllat diverse favoritfilmer från förr i många av sina verk, men har ännu aldrig tagit steget fullt ut mot skräckvärlden. Det står iallafall på att-göra-listan när han nu planerar sina två sista biofilmer.

- Det finns ingen sådan genre kvar som jag brinner för att göra, som med krigsfilm (”Inglourious Basterds”) eller martian-arts-film (”Kill Bill”). En sådan genre skulle kunna vara en gangsterfilm i 30-talsstuk, hela John Dillinger-grejen. 

I en intervju med Time Out berättar Tarantino också om drömmen att göra en film i nutid igen, ”så att jag kan ha ett coolt montage där min karaktär kör bil”. Och gärna en rysare:

- Om jag hade all tid i världen så skulle jag verkligen vilja göra en riktigt otäck skräckfilm som ”Exorcisten”. Men jag vet inte om jag kan sätta mitt sinne för humor åt sidan, bara för att sätta rätt stämning från början till slut. Det kanske inte är den bästa användningen av min talang.

Hans senaste film ”The Hateful Eight” landar på svenska biodukar den 13 januari, men roadshow-versionen i 70mm går redan nu att se i Stockholm. 

Tarantino har också planer på att ge sig in i tv-världen, så vi blir inte helt av med honom efter tio filmer. Och tur är väl det?
| 5 januari 2016 22:30 |