Film

Skribent

Jakob Åsell

16 juli 2019 | 21:30

Taika Waititi regisserar "Thor 4"

"Thor: Ragnarök"-regissören är tillbaka i superhjälte-världen samtidigt som "Akira" läggs på is.
Den nyzeeländske regissören, manusförfattaren och skådespelaren Taika Waititi återvänder till Thors universum, skriver Hollywood Reporter.
 
Efter att ha livat upp en superhjälte-filmserie på dekis med humor och en högst personlig prägel i "Thor: Ragnarök" blev Taika Waititi ("What We Do in The Shadows", "Hunt for the Wilderpeople") svårersatt i registolen. Kritikerna älskade hans uppfinningsrika insats (93% positiva recensioner på Rotten Tomatoes och publiken slöt upp i stora skaror - 854 miljoner dollar internationellt skojar man inte bort.
 
Därmed är det idel glada miner hos Marvel när det nu står klart att Waititi återvänder till en fjärde installation av "Thor"-filmerna. Även Chris Hemsworth förväntas återvända till sin mest ikoniska roll som superhjälte-åskguden.
 
Men återkomsten sker till ett pris. Warner Bros. nyversion av den japanska anime-klassikern "Akira" (1988), som var tänkt skulle få sin premiär 21 maj 2021 läggs i frysboxen tillsvidare för att undvika schemakrockar för den tilltänkte regissören Waititi. Framtiden är något osäker för storsatsningen "Akira", men källor till THR uppger att filmstudion håller tummarna för att Waititi ska plocka upp anime-remaken direkt efter det kommande "Thor"-äventyret.
 
En sak tycks hursomhelst säker. Taika Waititi kommer inte behöva gå sysslolös på ett bra tag.
 

Taika Waititi regisserar Chris Hemsworth i "Thor: Ragnarök"
| 16 juli 2019 21:30 |