Film

Skribent

Viktor Eriksson

27 november 2023 | 23:00

Taika Waititi: Jag gjorde Thor för pengarnas skull

Regissören av "Thor: Ragnarök" säger att han från början inte ville göra filmen men att han var fattig och behövde fixa mat till sina barn.
I ett nytt avsnitt av podcasten SmartLess med Jason Bateman, Sean Hayes och Will Arnett, berättar filmskaparen Taika Waititi att han tackade ja till att göra en Marvel-film på grund av pengarna.
 
– Jag hade inget intresse av att göra en av de filmerna, men jag var fattig, jag hade precis fått mitt andra barn och jag tänkte, “Vet du vad, det här skulle vara ett bra tillfälle att fixa mat till mina barn", säger Taika Waititi och fortsätter.
 
– Och “Thor var, helt ärligt, förmodligen den minst populära serien. Jag läste aldrig några “Thor”-serier när jag var barn, säger Taika Waititi som regisserat både den hyllade “Thor: Ragnarök” och den mindre hyllade “Thor: Love and Thunder”.
 
Den nyzeeländska filmskaparen säger också att Marvel förmodligen gav honom möjligheten att regissera den tredje Thor-filmen på grund av att de var desperata.
 
– Jag tror inte det fanns någon annanstans för dem att ta vägen. Jag tänkte att “Om dom har ringt mig, då skrapar de verkligen i botten av tunnan”.
| 27 november 2023 23:00 |