Klipp

Skribent

Viktor Jerner

26 januari 2016 | 13:00

Ta en titt på de otroliga specialeffekterna i "The Martian"

Vad var det egentligen som krävdes för att kunna skicka Ridley Scott och Matt Damon till mars?
Det kommer att bli tufft att gå en match mot "Star Wars: The Force Awakens" när Oscarn för bästa visuella effekter ska delas ut i februari, men Ridley Scotts "The Martian" är en av de filmer som gör ett försök. För att få en känsla för det skickliga arbete som krävdes för att skicka Matt Damon och Ridley Scott till mars har nu företaget MPC - som ligger bakom effekterna - släppt en fascinerande "breakdown" som visar vad som faktiskt filmades och vad som skapades i efterhand.

Precis som alltid så är den här typen av klipp oerhört imponerande att se, och det finns alltid något som man inte hade minsta aning om var CGI. I det här fallet är det exempelvis visiren på hjälmarna som i majoriteten av scenerna var helt datoranimerade, förmodligen för att det annars hade uppstått problem med reflektioner och liknande. Oavsett anledning så är resultatet helt osynligt och fläckfritt, vilket också kan sägas om en hel del av arbetet med att skapa miljöerna på mars. Ta en titt nedan. 


Kommer "The Martian" ha en chans mot exempelvis "Star Wars: The Force Awakens" i bästa visuella effekter-kategorin på Oscarsgalan? 
| 26 januari 2016 13:00 |