Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 maj 2021 | 11:30

SVT visar ”Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga”

Den sköna komedin med Will Ferrell, Rachel McAdams och Molly Sandéns Oscarsnominerade stämma sänds på SVT2 i helgen.
En av förra årets stora Netflix-komedier dyker upp på SVT till helgen. Det handlar om ”Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga”, som visas som uppladdning inför nästa veckas Eurovision-sändningar.

Det är antagligen första gången som en originalfilm från Netflix dyker upp i en annan svensk kanal. Förklaringen är att SVT är med i EBU (European Broadcasting Union), som producerar Eurovision-tävlingen och är samproducent på filmen. Det berättar SVT:s långfilmskoordinator Niklas Ahlgren för MovieZine.

Komedin ”Eurovision Song Contest” är berättelsen om Fire Saga, en fiktiv isländsk duo som får möjligheten att tävla i världens största musikpris. Molly Sandén är rösten bakom alla låtar som Rachel McAdams framför i filmen - inte minst den Oscarsnominerade balladen ”Husavik”.
 
Se också: Molly Sandéns uppträdande på Oscarsgalan ger gåshud

”Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga” visas i SVT2, lördagen 15 maj kl. 21:50. Filmen kommer däremot inte att ligga ute på SVT Play.
 
 
Netflix vill för det mesta hålla sina originalproduktioner exklusiva för sin streamingtjänst, så räkna inte med att få se så många fler filmer på SVT. Däremot kommer man att sända samproducerade svenska ungdomsfilmen ”Vinterviken” under 2022, efter att den haft premiär på Netflix.
| 10 maj 2021 11:30 |