Film

Skribent

MovieZine

11 september 2020 | 13:17

De gör rollerna i nya ”Vinterviken” - premiär 2021

Inspelningen av den svenska filmen "Vinterviken 2021" är sedan några veckor tillbaks igång i Stockholm. Idag presenteras hela rollistan.
Filmen är en modern tolkning av Mats Wahls roman "Vinterviken", där berättelsen utspelas i Stockholm år 2021 och följer kärlekshistorien mellan Elisabeth och John-John. Två ungdomar som är uppvuxna i samma stad, men ändå lever ljusår från varandra; separerade ekonomiskt, socialt och kulturellt. Fram tills den dagen de börjar i samma gymnasieklass.
 
Elsa Öhrn gör sin skådespelardebut och kommer att spela Elisabeth. John-John porträtteras av nykomlingen Mustapha Aarab (även aktuell i "Björnstad" på HBO Nordic).
 
Lina Englund och David Tainton i "Vinterviken" (1996).
 
- Det känns spännande att få vara en del av den här uppdaterade versionen av "Vinterviken" där de övergripande samhällsproblemen är desamma - men ändå matchar samtiden. Jag är så glad att få arbeta med ett sånt kreativt team med många begåvade människor i alla åldrar. Elisabeth känns mer komplex i den här versionen och kontrasterna mellan henne och John-John är större - men det är nog just därför de dras till varandra, säger Elsa Öhrn i ett pressmeddelande.
 
- Originalfilmen berörde verkligen mig och jag hoppas att den här nya versionen både kommer att belysa viktiga samhällsfrågor och underhålla. Jag är verkligen stolt över att vara en del av den här filmen och ser fram emot att få dela den med familj, vänner och Netflix-tittarna runt om i världen, kommenterar Mustapha Aarab.
 
 
Medverkar i filmen gör även Magnus Krepper, Loreen, Marika Lagercrantz, Albin Grenholm, Otto Hargne, Simon Mezher, Jonay Pineda Skallak och Elsa Bergström Terent.
 
"Vinterviken 2021" är en samproduktion mellan Filmlance, Netflix och Sveriges Television. Alexis Almström regisserar efter ett manus av Dunja Vujovic. Filmen har global premiär på Netflix 2021 och kommer till SVT 2022.
| 11 september 2020 13:17 |