Film

Skribent

Alexander Dunerfors

20 december 2012 | 13:01

Svett i skidspåret ska leda till långfilm

Två unga filmskapare, en kommande långfilm som utspelar sig under Vasaloppet och serien som följer dem hela vägen dit.

Filip Hammarström och Eric Widerdal, producent och regissörer, som båda även har huvudroller i debutfilmen "Gustav den Förste", ska själva klara Vasaloppet på utsatt tid innan de spelar in sin kommande långfilm med Johan Rheborg.

De har inte åkt skidor på 10 år, men ska nu själva åka Vasaloppet för att få klart med de sista sponsorerna till sin kommande långfilm. Deras ultimatum: De ska åka som proffsen med en sammanlagd tid på max 15 timmar. Till sin hjälp har de Sveriges skidelit.

- Vi har fått ett enormt stöd av Sveriges skidelit. Alla har tyckt om projektet och vill hjälpa oss att klara av målet vilket känns väldigt roligt, säger Filip Hammarström, som är såväl producent, regissör som skådespelare i filmen.

"Gustav den Förste" spelas in under Vasaloppet 2014 med biopremiär under vintern 2015. Men redan nu startar den hårda träningen för att klara tiden och för att kunna åka som ett proffs. Den kan du följa i en webbserie på åkförgustav.se och idag släpptes trailern på samma sida.

- Eftersom vi ändå måste lära oss att åka skidor för filmen och för att våra roller ska vara trovärdiga som skidåkare, så kändes utmaningen helt naturlig. Vi går just nu också igenom en liknande resa som våra karaktärer gör i filmen, säger Eric Widerdal, manusförfattare, regissör och skådespelare.

| 20 december 2012 13:01 |