Spel

Skribent

Anders Eklöf

23 maj 2024 | 16:00

Svenskutvecklade "Alone in the Dark" var en flopp

Försäljningssiffrorna för spelet ska inte ha nått upp till förväntningarna hos de svenska ägarna på koncernen Embracer Group.
Tidigare i år släpptes skräckspelet "Alone in the Dark" av svenska Pieces Interactive, där vi ser skådespelarna Jodie Comer ("Killing Eve", "Free Guy") och David Harbour ("Stranger Things", "Black Widow") utforska ett hemsökt behandlingshem för psykiskt sjuka.
 
Här på MovieZine gav vår skribent Vanja Tomin spelet betyget 4 av 5, med orden att det är "ett välarbetat spel med mycket intelligens och noggrant arbete bakom" som "skämmer livet" ur henne.
 
 
Enligt den svenska koncernen Embracer Group som äger studion (och bland annat Crystal Dynamics och Middle-Earth Enterprises) har det dock inte gått särskilt bra för spelet.
 
Enligt det inte sålt som förväntat, meddelar de i den senaste ekonomiska rapporten för det föregående räkenskapsåret. "Alone in the Dark" och det belgiska "Outcast: A New Beginning" ska både ha "presterat under ledningens förväntningar", vilket helt enkelt betyder att de inte dragit in tillräckligt med pengar.
 
Enligt statistik från sajten SteamDB hade spelet som mest 1628 spelare samtidigt på PC, vilket har sjunkit sedan dess. I skrivande stund spelar 27 personer spelet.
 
Rapporten från Embracer kommer en månad efter att Pieces Interactive fått lov att avskeda en hel del anställda, något som Embracer inte har kommenterat.
 
Svenska Embracer Group har på kort tid lagt ner utvecklingen av 29 spel (i februari) och sagt upp 1387 anställda. Detta efter en misslyckad affär värd 2 miljarder dollar. Den senaste tiden har de sålt "Borderlands"-studion Gearbox och Saber Interactive som jobbar på en remake av "Star Wars: Knights of the Old Republic".
 
Embracer har även nyligen gått ut med att de planerar för att dela upp sig i tre separata företag: Asmodeee Group, Coffee Stain & Friends och Middle-Earth Enterprises & Friends.
 
Vad tycker du om det senaste "Alone in the Dark"-spelet?
| 23 maj 2024 16:00 |